Testiasema

Bassosportsin testausasema on eri välineineen suunniteltu mittaamaan fyysisen suorituskyvyn tilan. Se, että tehdäänkö esimerkiksi aerobisen ja anaerobisen kynnyksen mittaus kuntopyörällä vai juoksumatolla, riippuu toisaalta testattavan tottuneisuudesta että lajista, jonka parissa kuntoa pyritään rakentamaan. Yleisluonteisena välineenä pyörä saattaa olla soveltuvampi, juoksumatto on järkevin henkilöllä, joka on tottunut juoksemaan. Triathlonisti saattaa suorittaa testin molemmilla laitteilla ja jopa peräkkäin – lajinomaisesti.  

Prosessin kulku

01

Tarvearviointi

Asiakkaan tarve on tärkeätä arvioida yhdessä. Kuka on kyseessä, millä taustalla, missä kunnossa ja mitä tavoitetta kohden. Se määrittää testaamista. 

02

Testataan

Tarvearvioinnin perusteella on sovittu eriliaisista testausmenetelmistä. Laktaattikynnystesti voidaan tehdä kuntopyörällä tai juoksumatolla. Ponnistusvoima voidaan testata hyppymatolla ja juoksunopeutta kennotestein. Nyös kennotestien yhteydessä on mahdollista testata laktaattiarvoja. 

03

Arviointi ja suunnitelma

Kun on hankittu dataa, on hyvä suunnata se kohti käytäntöä. Tarvearvioinnin mukaisesti, saadulla tiedolla pyritään luomaan sellainen ohjeistus harjoittelulle ja mahdollisesti ruokavalion suhteen, että haluttuja tavoitteita kohti myös edetään. 

Näin löydät testiasemalle

ARKI

RATKAISEE

Testaus & valmennus

Startti?

Yhteydenottolomake

15 + 7 =

Yhteydenottolomake

7 + 4 =

Yhteystiedot

Bassosports testausasema

Asentajantie 7 a 20

02400 Kirkkonummi

Puhelin ja sähköposti

045 7835 0747
basso.niemela@icloud.com